Thaigryta à la Häljebol
2 kycklingfileer
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 chili (eller efter smak!)
1/2 lime (saften)
4 cm ingefära
Röd eller grön currypasta ca 2-3 msk
Fisksås ca 3 msk
Palmsocker 2 msk
2 burkar kokosmjölk
citrongräs
Wokgrönsaker i burk, exempelvis:
bambuskott
vattenkastanjer
minimajs
Och färsk:
paprika
sockerärtor
(Ta de grönsaker som ni gillar eller har hemma)
Ris
Dela kycklingen i lagom stora bitar och stek den i röd currypasta. Stek under tiden också lök vitlök ingefära och börja koka riset. Tillsätt sedan grönsakerna som du skurit i bitar i woken med lök och chili.
Blanda allt i wokgrytan och häll på kokosmjölk. Salta och peppra. Låt puttra i några minuter tillsammans med citrongräs och limesaft. Häll på fisksås, palmsocker och mer currypasta om du vill ha mer styrka.
Den här grytan gör vi ofta i Häljebol Palace. Det är en favorit. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar