2 juni 2010

Mors Dags firande

Förrätt:
Avocadohalvor med cremé fraiche, rom, citron och finhackad rödlök marinerad i rödvinsvinäger.

Varmrätt:
Ugnsbakad lax med färskpotatis (det är nu potatisarna smakar som bäst!).
Sås gjord på mellangrädde, citronsaft och rivet citronskal, fiskbuljong och massor av dill.
Till det en sallad med babyspenat och cocktailtomater samt ugnstekta morötter marinerade i olivolja från Sicilien, färsk rosmarin och havssalt.

Efterrätt:
Blåbärpaj och vaniljsås och ett litet glas amaretto med hjärtformad isbit.


Världens bästa mamma fick Leilas nya "One more slice" en härlig bakbok med massor av recept som man nästan inte kan vänta på att få prova. Pizza, pasta och bakverk. Stora rustika lantbröd som man nästan känner doften av genom pappret för att de är så vackra och efterrätter från himmelriket. Nästa gång jag kommer på middag då vill jag ha den där bananpajen med kanderade nötter, den såg så smarrig ut! Och american pancakes till frulle, och den där pizzan med buffelmozzarella, salami och aubergine och tortano...ja listan kan göras lång!
Jag skulle själv önska mig den fina boken. (Obs hint!)
Mamma fick också en mugg från Indiska som jag tycker att hon ska ha på jobbet.
Det blir ju liksom roligare att dricka kaffe och te ur något så fint och så känns det lite som att vi fikar ihop. Varje dag.
Tack min mamma för att Du är Du.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för en underbar "morsdagsmiddag". Det var en underbar kväll, trots att du inte mådde så bra själv i lilla magen, så får du i alla fall mig att må som en prinsessa. Idag har jag tagit en kopp kaffe här på jobbet i min lyxiga mugg.Kaffet fick en bättre smak liksom.....

HA DET BRA IDAG CYKLA FÖRSIKTIGT
KRAM
MAMMA

{Besökare}


Total:
Today: