Bilden på focaccia är lånad av UnderbaraClara |
Skala 2 potatisar och 500 gram morötter, skär i bitar. Hacka en gul lök och en vitlök. Fräs löken i 2 msk rapsolja i några minuter. Släng i morötter och potatis och tillsätt 1 liter hönsbuljong. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Använd stavmixer och mixa soppan slät. Tillsätt 1 dl färskpressad apelsinjuice.
Smaka av med salt och peppar, och lite timjan.
Servera med grekisk/turkisk yoghurt som du blandar med riven ingefära efter smak, ½ pressad vitlöksklyfta, lite honung + salt och peppar. Ringla i yoghurt i soppan och servera med focaccia eller vitlöksbröd.
Tänd ljus och titta din partner djupt i ögonen. Mumma måndag.
2 kommentarer:
Ja du lilla snuttjullan (som pappa skulle sagt)ni är sååååå duktiga på att förgylla tillvaron. Och soppan låter så god, brödet gör att det vattnas i munnen på mig.Tänk att jag kan äta dygnet runt. Är det inte märkligt så säg?Själv fick jag pasta och köttfärssås, lagat av mannen,serverades med ett glas rött och tänt ljus. Jag drack faktiskt upp hela glaset. Börjar jag bli vuxen tro? KRAMEN FRÅN MAMMA
Mamma, det börjar iallafall verka som att du vuxnat till dig! Puss och kram
Skicka en kommentar