INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 30 min + 40 min kokning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
1 msk olivolja
1 kanelstång
1 tsk chilipulver
½ tsk spiskummin
500 g lammkött, t ex bringa eller bog
1 msk olivolja
1 tsk garam masala
4 dl vatten
250 g körsbärstomater
1 dl torkade aprikoser
1 påse babyspenat (80 g)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
Raita:
½ gurka
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk hackad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt + 1 krm peppar
Ris med stjärnanis:
8 dl vatten
½ tsk salt
4 dl basmatiris
1 stjärnanis
Den här veckan har vi provat detta recept! Krydda mer och använd mer vitlök + chili om du gillar hetta,
1. Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den med ingefära i en stor gryta med olja. Tillsätt kanelstång, chili och spiskummin, fräs ytterligare någon minut.
2. Skär lammköttet i grytbitar. Bryn i olja i en stekpanna. Strö över garam masala. Tillsätt köttet till grytan. Häll på vatten och låt koka minst 40 min, tills köttet är mört.
3. Halvera tomaterna, lägg i grytan, koka några minuter. Tillsätt aprikoser och spenat precis på slutet, smaka av med salt, peppar, socker och vinäger.
4. Raita: Kärna ur och finhacka gurkan. Blanda den med yoghurt, mynta och vitlök. Salta och peppra.
5. Ris: Koka riset i vatten med stjärnanis och salt enligt anvisning på förpackningen.
6. Servera lammcurryn med ris och raita.
1 kommentar:
Vilken underbar gryta!!!!!
Men jag skriver inte av receptet förväntar mig att få detta när vi kommer på visit nästa gång.HAHA det skall bli bra det. Idag måndam med stort M som i mardröm. Jag kan inte förlika mig med att tiden rusar på detta sätt.Jag hinner liksom inte med. Måndag-fredag i ett endaste andetag.....Det är ju det att man blir ju äldre för varje dag.Och det vill man kanske inte i den här farten i alla fall. PÖSS MITT HJÄRTA
Skicka en kommentar