Utan inbördes ordning:
Parmesan
Parmaskinka
Stark salami
Oliver
Soltorkade tomater
Grillade kronärtskockor
Potatisklyftor, gärna mandelpotatis.
Dela i klyftor och stormkoka i ca 5 minuter, häll av vattnet och sen på med olivolja och havssalt och in med klyftorna i ugnen i 200 grader tills de fått härlig färg.
Räkor med sting
Skala räkor och blanda med en hackad 1 röd chili, riven ingefära efter smak, pressa över limesaft och ringla över lite olivolja. Trés bien!
Aioli
Pressa 2 vitlöksklyftor i en skål och blanda tillsammans med 1 ägggula, ½ tsk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk limesaft. Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Börja sedan vispa i 1 och ½ dl rapsolja, först droppvis pyttelite i taget och sedan i en smal stråle samtidigt som du vispar som en tok tills aiolin blivit tjock och fin. Smaka av med salt och peppar och låt den sedan vila i kylen ett tag. Passar utmärkt till potatisen och räkorna.
Ugnsbakade dadlar
Kärna ur några dadlar, stoppa i en liten bit ost av någon sort som du gillar. Chevre är att föredra.
Linda bacon runt och stoppa i ugnen i ca 10-15 minuter.
Fantastisk lördagmiddag och finfint att plocka med framför
Så mycket bättre och Match Point.
Och förresten, drycken som passar bäst till tapas är sherry. Tro't eller ej!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar